LES TERMES D'ADRIÀ

 

Aquestes termes van ser construïdes seguint el model de les termes romanes. Van ser restaurades sota Còmmode (180-193), i s'hi han trobat algunes boniques estàtues, conservades avui al museu de Trípoli.

El primer bany és la natatio 1 (una àmplia piscina a cel obert). A ambdós costats hi ha les comunes 2.

Després trobem el frigidarium 3, o sala freda, que era la part més espectacular de les termes: un vestíbul molt gran revestit de marbre, amb tres voltes de creueria cobertes de mosaics.

En ambdós costats d'aquesta sala hi ha dues piscines fredes 4.

El tepidarium 5, o habitació tèbia, només contenia originalment una simple piscina central. Als seus costats hi ha dues petites piscines.

El caldarium 7, era la sala calenta i s'aconseguia escalfant les parets i el terra. Als seus costats hi ha dues sales, els laconica 6, que servien de banys de vapor gràcies a l'hipocaustum. Darrere del caldarium, hi havia els escalfadors 8 per escalfar aquestes termes.

També disposava d'apodyteria (vestuaris), de gimnasos i de biblioteques.

La palestra estava envoltada per un pòrtic cobert, formava part de les termes i servia per fer exercici físic. S'hi practicaven la lluita i la gimnàstica. Com els gimnasos grecs, aquest lloc era també un lloc de reunió per als filòsofs i els oradors.

 

 

 
Torneu a la palestra
Torneu al plànol de la ciutat de Leptis Magna
Aneu al nimfeu

 

Si estàs fent el recorregut cronològic torna a la cronologia dels edificis de la ciutat