BASÍLICA DE APULEU

 

Era el Tribunal de Justícia de la ciutat. Ha sofert diverses remodelacions al llarg del temps:

- va ser construïda el segle I dC i seguia exactament les normes de Vitruvi

- a finals del segle IV dC sofreix una primera reconstrucció, per la qual es construeixen dos ábsides como els de la basílica de Leptis Magna

- cap el 450 es transforma en església que presenta un absis i fileres de columnes geminades reutilitzades que divideixen l'espai en dues naus. Sobre les galeries hi havia un pis. Un baptisteri cruciforme permetia el baptisme per immersió total.

Es creu que en aquesta basílica va ser on Apuleu (124-180) va sostenir el seu plet sobre bruixeria. El famós autor de les Metamorfosis (o L'Ase d'or) es va casar, entre 155 i 158, amb una rica vídua de Tripolitània nomenada Pudentilla. Els pares de la seva esposa el van acusar haver usat els encantaments per seduir la seva filla, amb l'única finalitat d'aconseguir la seva fortuna, i de fer morir pels mateixos mitjans els fills que tenia del seu primer matrimoni. Apuleu es va defensar brillantment d'aquestes acusacions a Sabratha, davant del tribunal del procònsol Claudius Maximus. El seu informe oral es va publicar a continuació sota el títol De la màgia o Apologia d' Apuleu.

 
Torneu al mausoleu de Bes
Torneu al plànol de Sabratha
Aneu a la fonto de Flavio Tulio

 

Si estàs fent el recorregut cronològic torna a la cronologia dels edificis de la ciutat